![]() | |||||||||||||||||
| |||||||||||||||||
HABER ARAEN ÇOK OKUNANLARSON YORUMLANANLARReklam
|
Halkalı'da patlama: 3 asker ve bir subay kızı şehitHalkalı'da askeri personeli taşıyan bir servis otobüsüne parça tesirli ve uzaktan kumandalı bombayla saldırı düzenlendi... Üç asker ve bir subayın okula giden 17 yaşındaki kızı şehit oldu, 15 kişi yaralandı... Patlama saat 07.00 sıralarında, Halkalı'daki askeri Lojmanlardan aldığı personeli görev yerlerine taşıyan sivil plakalı bir otobüsün geçişi sırasında meydana geldi. Bu arada, teröristlerin patlayıcı maddeyi düdüklü tencereye koyarak gizledikleri, otobüs geçerken de el telsizi kullanarak patlattıkları belirtildi. Patlamanın ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin olay yerine gelerek saldırı hakkında bilgi alarak açıklama yaptı. Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Halkalı semtinde askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada yaralananları ziyaret ediyor. Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, olayda yaralananlarla görüşüyor. VALİ MUTLU: UZAKTAN KUMANDALI BOMBA KULLANILDI İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu gerçekleştirilen eylemin terör saldırısı olduğunu ve saldırıda parça tesirli ve uzaktan kumandalı bomba kullanıldığını söyledi. İşte Vali Mutlu'nun açıklamaları: Servis araçlarına bombalı saldırı gerçekleşti. Bu saldırı sonucunda, ikisi uzman çavuş bir de 17 yaşında bir kızımız olmak üzere üç şehit verdik. İki ağır yaralımız var, bunların tedavileri devam ediyor. Servis aracındaki personellerimizden hafif yaralı olan 4 yaralımızın tedavileri tamamlandı. Olayla ilgili güvenlik güçlerimiz çalışma sürdürüyorlar. Aldığımız ilk bilgiler parça tesirli ve uzaktan kumandalı bir düzenekle yol kenarına bırakılmış bir bombanın patlatılmasıyla eylem gerçekleştirilmiştir.
Bu bir terör saldırısıdır. Terörün hedefi bellidir, kaygı yaratmak, huzursuzluk oluşturmaktır. Bununla ilgili elbette ki faillerin bulunması noktasında güvenlik güçlerimiz çalışmaları sürdürecektir. Milletimizin başı sağ olsun. Terör ülkeye sadece gözyaşı huzursuzluk ve acı vermiştir. Bunun dışında ulaşabileceği hiçbir yer yoktur. Milletimiz sağ duyulu devletimize güvenlik güçlerimize bağlı bir şekilde izleyecekler. Şu anda saldırıyı üstlenen ve gözaltına alınan yok. Terörün istemiş olduğu, kaygı huzursuzluk ve ayrıştırma noktasında İstanbul olarak en büyük duruşumuzu sergileyeceğiz. Bu üç araçlık bir konvoy ve sonuncu servis aracına saldırı oldu. OTOBÜSÜN SÜRÜCÜSÜ: LASTİK PATLADI ZANNETTİM Askeri personeli taşıyan otobüsün sürücüsü Neşet Yeni, patlama anını anlatırken şunları söyledi: "Saat 07.10 sıralarında 3 otobüs hareket ettik. Çeyrek geçe buradaydık. Araçta birden patlama oldu. Lastik patladı zannettim. Ancak otobüsün içi toz toprak oldu, göz gözü görmüyordu. Yaralıları hemen çıkardık ve araçlarla hastaneye gönderdik. Kaçan kimseyi görmedim. Araçtaki komutanlardan biri havaya ateş açtı" Bu haber 58 defa okunmuştur.
|
VİDEO ARA |
|||||||||||||||
|
Sitede yayınlanan haberler kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.Köşe yazarlarının ve sitede yorum yazanların sorumlulukları kendilerine aittir. Altyapı: MyDesign Haber Sistemi |
|||||||||||||||||